You are here
Home > Concert > Rockstjerne på Strøgtur

Rockstjerne på Strøgtur

Artikel fra Ekstra Bladet.

Pink Floyd ankom til København i går, og trommeslageren Nick Mason, hans halvt danske kone og deres to børn beså straks byen

Af Allan Lykke Olesen

Pink Floyds Nick Mason, hans halvt danske hustru Hetty og de to børn på Strøg-tur efter ankomstem til København i går.
Pink Floyds Nick Mason, hans halvt danske hustru Hetty og de to børn på Strøg-tur efter ankomstem til København i går.

To-trediedel af den verdensberømte rockgruppe Pink Floyd ankom i går med privatfly til København for at være klar til det store koncert-brag i aften i Parken, hvortil der ventes udsolgt med 51.000 tilhørere på lægterne.

Med i flyet var trommeslageren Nick Mason og keyboardspilleren Rick Wright. Derimod var bandets hovedkraft, guitaristen og sangeren David Gilmour, ikke ombord. Men bare rolig. David Gilmour kommer i stedet til København i løbet af i dag, så også han er på plads, når startskudet til det kodyle show lyder i aften kl. 21.

Der var dog flere med i flyet, der kom fra Düsseldorf i Tyskland, hvor supergruppen havde givet koncert aftenen forinden.

Med var også de hyrede musikere – guitaristen Tim Renwick, keyboard-spilleren Jon Carin, bassisten Guy Pratt, trommeslageren Gary Wallis, saxofonisten Dick Parry og de tre korpiger, Durga McBroom, Sam Brown og Claudia Fontaine.

Diverse managers, slæbere og almindelige bodybøffer var også med i følget, der i alt talte 30 personer, som alle indlogerede sig på Hotel d’Angelterre.

En Kigger

Resten af de 200 mand, som Pink Floyd, selv beskæftiger på den igangværende turné, der startede i USA den 30. marts og slutter med 14 koncerter i træk i Earls Court i London fra den 12. til den 29. oktober, har allerede befundet sig i København i flere dage for at stille det gigantiske anlæg op på det danske national-stadion.

Pink Floyd med følge landede i Københavns Lufthavn ved 14-tiden og hastede derefter til hotellet, men kort tid efter, at de var blevet indlogeret i suiter og på værelser, begyndte flere af dem at komme ned i hall’en for at begive sig ud og tage et kig på byen.

Blandt dem var trommeslageren Nick Mason, som har sin kone og to små børn med på denne del af turnéen.

Det er der en bestemt grund til. Fruen, der hedder Hetty, er halvt dansk med en dansk mor og en engelsk far, og de to børn skulle – som Nick Mason forklarede Ekstra Bladet i et interview i fredags – for første gang opleve det land, som deres mor stammer fra.

– Min mor var den yngste i en børneflok på syv, så jeg har masser af slægtninge – omkring 30, tror jeg – her i København, og de kommer alle til koncerten i aften, sagde Hetty Mason, 40 år, da Ekstra Bladet vækslede et par ord med hende undervejs på spadsereturen op ad strøget

Selv er hun født i England, men hendes mor boede i Hellerup, indtil hun døde sidste år.

– Det var sidste gang, jeg har været på besøg her i København, og det var jo på en sørgelig baggrund, fortalte fru Mason, inden den lille familie forsvandt i menneske-mylderet på Strøget.

Rick Wright - derimod - holdt sig indedøre på hotellet hele dagen i går.
Rick Wright – derimod – holdt sig indedøre på hotellet hele dagen i går.

Det er anden gang, Pink Floyd giver koncert i København, siden gruppen under meget kævl og ballade blev reduceret fra fire til tre medlemmer ved bassisten og sangskriveren Roger Waters’ afgang fra bandet i midten af 80’erne.

Gruppen gav en koncert på Gentofte Stadion i 1989, hvor der var udsolgt med 30.000 tilhørere. Men i aften ventes der altså 51.000 tilhørere i Parken. Dermed bliver det den største enkelt-koncert i Danmark nogensinde.

– Vi regner med at skulle have de røde lygter ud, siger en tilfreds koncert-arrangør, Erik Thomsen, der har hjulpet Parken med at stille det gigantiske apparat på benene.

Similar Articles

Leave a Reply

Top